Emocionální jízda - jak esenciální oleje ovlivňují náš duševní stav

Jak esenciální oleje ovlivňují náš

duševní stav ?

 

Vůně má magickou moc. Otevírá brány našich emocí, probouzí vzpomínky a přivádí nás zpět do minulosti. Tato síla vůní je základem aromaterapie a využívání esenciálních olejů. Ale jak přesně esenciální oleje ovlivňují naši emocionální a psychickou rovinu?

 

Proustův Efekt: Oživení Vzpomínek

Esenciální oleje mohou být klíčem k našim vzpomínkám. Tento jev, známý jako "Proustův efekt", byl pojmenován po Marcelu Proustovi, který ve svém románu "Hledání ztraceného času" popsal, jak vůně z rozkvetlých keřů probudily u hlavního hrdiny silné vzpomínky. Stejně tak může vůně esenciálního oleje přivést zpět vzpomínky na dřívější události a emoce.

 

Emoce a nálada 

Aromaterapie s esenciálními oleji může být účinným způsobem, jak ovlivnit naši náladu. Určité vůně mají schopnost uklidňovat (jako levandule) nebo povzbuzovat (jako citron). Přidání několika kapek oblíbeného esenciálního oleje do difuzéru může vytvořit okolí, které vám pomůže relaxovat po dlouhém dni nebo získat energii na nový.

 

Limbický Systém: Brána Emocí

Klíčem k emocionálnímu účinku esenciálních olejů je limbický systém mozku. Tento systém je spojen s emocemi, pamětí a náladou. Vůně esenciálních olejů přes tento systém mohou působit jako spouštěč pro různé emocionální reakce a vzpomínky.

 

Magická Transformace

Esenciální oleje mají tedy magickou schopnost transformovat naši náladu a emoce. Od uklidňujícího večera s levandulí po povzbuzující ráno s pomerančovým olejem - možnosti jsou nekonečné.

 

Svíčka s vůní pomeranče

Svíčka s vůní levandule a Ylang Ylang

 

Když si příště rozsvítíte svíčku s esenciálním olejem nebo použijete difuzér, dejte svým smyslům příležitost

prozkoumat tuto aromatickou krajinu emocí. Vaše vůně, vaše emocionální jízda. Esenciální oleje jsou

průvodci na této cestě do světa vůní a emocí.

 1693083353209

Zpět do obchodu